Birkaç yıl önce Davos’ta Simon Perez’in kulaklarında tesirsiz bir çınlama olarak kalan bu emri, beşeri ve semavi dinlerin hemen hepsinde ilk sıralarda görmemiz mümkündür.
İnsan var olduğu ilk günlerden bu yana öldürmüştür, Allah cc sınadığı kullarını bu konu üzerine sürekli uyarmıştır. Ancak insan bu fesat ve kıyımı aksatmaksızın sürdürmüştür. Her bir ölüm yeni ölümler doğurmuş ve ölen yakınlarını da eksilterek göçmüştür bu dünyadan.
Ölümler doğal haliyle zaman ve mekân değiştirmenin giriş kapısıdır, doğal bir ölüm açıklanabilir bir ölümdür. Ancak ölüm mutasyona uğramış insanların elleri ile gerçekleşirse acıtır birilerini… Âdem’den bu yana bütün dinler, hukuk ve ahlâk sistemleri, haksız yere insan öldürmenin büyük bir suç olduğunda birleşmişlerdir. Kişinin dini, dili, ırkı ne olursa olsun haksız yere öldürülen mazlum, öldürende zalimdir!
 
İlahi mesajların hepsinde bu uyarı ilk başlarda hatırlatılan mesajdır.
*  Bir cana kıymaya veya yeryüzünde fesat çıkarmaya karşılık olmaksızın kim bir kimseyi öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kimde bir canı kurtarırsa bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur.” (Maide Suresi ayet: 32)
*  O’nun buyruklarını biliyorsun: ‘Adam öldürmeyeceksin, zina etmeyeceksin, çalmayacaksın, yalan yere tanıklık etmeyeceksin, kimsenin hakkını yemeyeceksin, annene babana saygı göstereceksin.’ (Markos 10/19)
*  Asla öldürmeyeceksin, (Tevrat göç 20)
*  Kılıç çekti kötüler, yaylarını gerdi. Mazlumu, yoksulu, yıkmak, doğru yolda olanları öldürmek için. Ama kılıçları kendi yüreklerine saplanacak, yayları kırılacak… Gözlerim düşmanlarımın bozgununu gördü. Kulaklarım bana saldıran kötülerin sonunu duydu.” (34/14, 92/11) (Zebur)
Ayrıca Hindu dinlerinde de insan canı ve diğer bütün canlıların canının kutsallığına dair birçok hassas öğreti bulunmaktadır.
Öldürme neler için yapılmıştır tarih boyunca? Bireysel öfkeler, ihtiras, güç, namus, namussuzluk, savunma, zenginleşmek için vs.. bunların bazıları meşru müdafaa kapsamında olduğu için anlam kazanabilmiştir. Ancak bugün ve geçmişte yaşanan öldürme fiilinin en toplu halde yapılanı “açık uçlu toprak" hevesleri içindir ki bu en tehlikelisi olmuştur tarih boyunca. Bence bu boşluk doldurmacı, el basmacı felsefe insani değildir.
Farklıya tahammülün zarar anlamına gelmediğini kavrayan Avrupa bugün sınırlarını kaldırıyor, bizlerse arzın garipleri olarak nerdeyse bir kişilik devletler hevesindeyiz maalesef. İnsan olmanın yeterli sayılacağı ülke sınırlarından bahsetmek mi; güzel bir hayal…
Haberlerde ölümler ben beni bildim bileli hep Müslüman kanı üzeredir. Allahu ekber nidaları ile Kobaniye veya Irak’a İslamı taşıdığını düşünen bu cahiller oradakileri gayrimüslim olarak mı görüyorlar. İslam gayrimüslime dahi bu zulmü reva görmezken senin bu anlamsız karanlığa sürükleyen referansın ne olabilir diye düşünmeden edemiyorum. Ki bu kinin İslam orjinli ise (ki olamaz) İsraile yan gözle baksana.
Beyin akılda küçüldüğü oranda gürültü yapar. Hiçbir batı ülkesi bu anlamda fitne ve kıyım yaşıyor mu? Doğruya insanlar iki işe aynı anda yoğunlaşamazlar şu an bu fitneyi yaşatmakla meşguller ki hatta kurtarıcı kahraman, çelik zırhlı bilmem ne şövalyesi falanlar olarak ta çağrılırlar her an. Hasbünallahı dilinde hapseden Müslümanların yüreğine artık hasbünamerika, hasbünaisrail vb lafızları su serper olmuş maalesef..
 Batı aşmıştır artık, bugün obezite Greenpeace,  moda vs konularını gamsız meltemler eşliğinde işlerken kan dinmez viran yurtların yetim öksüz ve evsizler diyarlarına göz ucu ile dahi bakmaya tenezzül etmemektedir. Elbet bu bir tesadüf olamaz. Herkes avuçlarına yeni bir şeyler yazmaya başlamalıdır, artık. Aksi halde zihinsel ve fiziksel sınırlarımızı çizen kalemler hep istemediğimiz kişilerin elinde kalmaya devam edecektir…
 
Saygılarımla… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49