Evet Ogün ( Cumartesi günü) 5 yıl önce çıktığımız TFF liginden bir alt lige düştük, 2 milyonluk bir şehir için çok zor bir durum fakat bu sıkıntıdan çıkmak için hemen kendimize çeki düzen verip yeni bir oluşum için futboldan anlayan yeni bir yönetim oluşturulması gerekiyor. 5 yıl boyunca yapılan hatalardan ders çıkarmadık, hiç değilse bu saatten sonra eski yapılan hataların bir daha tekrarlanmaması gerekiyor.

5 yıl içerisinde her sene şampiyonluğa oynayan kadrolar kuruldu ama son 3 yılda 2 defa düşmekten son anda kurtulduk ama bu defa kurtulamadık, hani bir atasözü vardır ya çekirge bir sıçrar iki sıçrar üçüncü de gider misali bizde yapılan hatalardan sonra bir alt lige düştük. Bundan sonra ne yapılması gerekiyor diye düşünmeye gerek ve zaman yok biran önce kongre kararı alınması gerekiyor.

Kongre kararı ne kadar erken alınırsa Şanlıurfaspor için o kadar iyi olur, bir alt lig’e düşen takımların toparlanması için mevcut kadroda fazla kimse kalıp oynamak istemez biran önce transfer çalışmalarına başlamak gerekiyor. 2.ligin Eylül ayında başladığını hesap edersek 3 ay gibi bir zaman var toparlanma sürecini göz önünde bulundurularak zaman kaybı olmaması gerekiyor.

Yeni sezonda yapılması gerekenler orda da artık yabancı hayranlığına son verelim Şanlıurfalı bir teknik direktör ve 2 ve 3 ligde oynayan Şanlıurfalı futbolcuları takım kazandırılması gerekiyor, Muhammed Emin Balcı, İzzet canlıka gibi isimler aklıma geldi bunun yanısıra altyapıda yetenekli futbolcular ile tecrübeli futbolcuları harmanlayıp güzel bir kadro oluşturulması gerekiyor.

Başarılı olmak için iskelet kadroda en az 5-6 Şanlıurfalı oyuncu olması şart bakın Altınordu takımı genç oyuncular ile 2 sezondur belki Play- Off’u kaçırıyor ama benim için her sene şampiyon olmuş kadar değerli çünkü alt yapısına ve gençlere önem veren bir kulüp bu sezon da 2-3 futbolcu satarak kasasını doldurması beklenmiyor.

Bir sonraki köşe yazımda görüşmek üzere……….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49