Yaklaşan genel seçimler öncesinde çarşı pazarda sözüm ona milletvekili adayını belirlemeye yönelik trajik komedi oynanmaya devam ediyor.
 
Önceki gün Urfa’da tam bir komedi türünden oylama vardı.
 
Adına ‘STK’lara yönelik temayül yoklaması’ adı verilen oylamaya maşallah Urfa’dan binlerce figüran rol aldı.
 
Yazdıklarımdan dolayı kimse kızmasın ve de alınmasın lütfen. Ben doğru olduğuna inandığım yolda yürür ve bildiğimi de okurlarım ile paylaşırım.
 
Dün, sözde STK’lara, dernek ve odalara yönelik olarak gerçekleştirilen Oylamaya canı gönülden hem de günü erken saatinde gidip oy kullananlarda oldu, benim gibi ‘Bu sözde temayül yoklaması bizimle dalga geçmekten öte değil’ deyip oy kullanmayanlarda oldu.
 
Oy kullanan sözde bu ilin STK, oda ve dernek başkanları, temsilcileri, üyeleri sizlere soruyorum. Allah aşkına hiç gazete okuyup, televizyon seyretmiyor musunuz?
 
Pazartesi günüden itibaren Ankara’da AKP Genel Merkezinde eski Bakanlardan Beşir Atalay’ın başkanlığındaki 12 kişiden oluşan üst kurul ne için toplandı?
 
Başbakan ve AKP lideri Davutoğlu’nun da Ankara dönüşü destek verdiği 12 kişilik üst kurulunda Urfa’nın kaç kişilik listesi masaya konuldu?
 
300 kişilik Urfa listesinin 36 kişiye düşürüldüğünü çarşı pazardaki çocuklar, uçan kuşlar bile konuşurlarken, sizler Allah aşkına dün neyi oyladınız?
 
Böyle mi Urfa’ya sahip çıkıyorsunuz?
 
Biten bir yemeğe tuz, biber olmaya çalıştığınızın ve bu adımların yemeği daha da lezzetsiz bir hale getirdiğinizin neden farkında değil siniz?
 
Neden hür iradeniz ile alay edilmesine rıza gösteriyorsunuz?
 
Neden omurganızın eğilmesine müsaade ediyorsunuz?
 
‘Sizler bizlerle alay mı ediyorsunuz?’ deyip neden bazıları gibi sandık başına gitmeyerek dik durmayı tercih etmediniz?
 
Bunları yapmak yerine ne yazık ki, elinizdeki zarflarla objektiflere poz vermeyi kendinize ne yazık ki hüner kabul edip roller çalmaya kalktınız. Ama bittiğinizin nedense farkında olamadınız!
 
Sözde Urfa’nın sahipleri(!) olarak şimdi sizlere soruyorum;
 
Mademki STK’ların, Dernek ve Odaların ciddi ve güçlü bir söz sahibi olup, yaptırım gücü olduğuna inanıyorsunuz. O zaman neden günler öncesinden bir araya gelipte ‘Urfa adına şu isimleri Milletvekili adayları olarak görmek istiyoruz!’ deyip masaya yumruklarını vurmadınız?
 
Burnunuzun önünde olanları bile göremeyip, zamanında atamadığınız adımları şimdi kalkmış birer konu mankeni olarak anlaşılmayan rollere soyunuyorsunuz?
 
AKP, eğer gerçekten Partililerin ‘Temayülüne’, sözde yapılan kamuoyu araştırmaları ile anketlere ve önceki gün yaptırılan STK, dernek ve odaların katılımı ile yapılan ‘Temayül’ yoklamalarının aday belirlemede etken olduğuna inanıyorlar ise ilk önce şeffaf olarak sonuçlarını ilan etsinler. 
 
Ama nerede?
 
İnanın, AKP’nin Urfa’daki 12 kişilik Milletvekili listesi hazırdır. Ben buna yürekten inanıyorum. Önceki gün yapılan STK, dernek ve oda temsilcilerinin, başkanları ile üyelerinin katıldıkları ‘Temayül’de ortaya çıkan en doğru gerçek ise mevcut Milletvekillerinin sınıfta kalmış olmalarıdır.
 
Bakan Faruk Çelik’e karşı konu Urfa, sorun Urfa meselesi ve atılması gereken adımlar Urfanın geleceği olmasına rağmen bir bütünlük içerisinde hareket edemeyip, 9’unun bir bütün olmak yerine ayrı ayrı olarak Bakan Çelik’in kararlarının hep arkasında durmaları ve yumruklarını masaya vuramamalarından dolayı önceki günkü oylamada iddia ediyorum Milletvekilleri için oy kullananların büyük çoğunluğu onlara ‘Kırmızı ışık’ yaktılar. Hiç tanınmayan isimlere ise oylamada sırf tepki olarak ‘Evet’ denilmiştir. İnanmayan ve aksini iddia eden varsa hodri meydan. Sonuçları 9 milletvekili bir araya gelip açıklasınlar da görelim.
 
7 Haziran’da ülkemiz ve dolayısı ile Urfa’mızın geleceği adına önemli bir seçim var. Beni ne AKP, ne HDP ve ne de diğer partilerin kaç çıkartacakları zerre kadar bile ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren tek şey Urfa’mızı Ankara’da temsil noktasında işin ehillerini seçmek ve gönderebilmek. Ehil insanlar ile yol alacağımız zaman Urfa’mızın geleceği daha da aydınlık olmuş olacaktır.
 
Yanılıyor muyum?
 
Yeniden buluşmak umudu ile… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49