Ramazanı ifa etmemize bir gün kala sabah televizyonu açmamla birlikte psikolojimi altüst eden görüntülerle karşılaştım.Sabah namazında namaz kılan Devrik lider Muhammed Mursi destekçilerine ordu tarafından ateş açılıyor. Onlarca ölü yüze yakın yaralı var.Sözde Müslüman olan bir ülkenin ordusu kendi halkına ve üstelik namaz kılarken ateş açıyor.
 
Ne vahşet !...
 
Hele bir görüntü var ki ; İnsanın içini yakıyor.Şehit olan bir göstericinin elindeki sımsıkı tutuğu Kanla yıkanmış Kuranı Kerim ...
 
Mısır ordusunu ve yandaşlarını kimler destekliyor ?
 
Bunun cevabı basit aslında.Destekçilerin devrimden hemen sonraki demeçleri ve darbeci generalleri kutlamaları kendilerini ele veriyor.
 
Bu darbeyi başta ABD,AB Suudi Arabistan,Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt gibi batılı uşağı kuklalar tarafından yönetilen Arap ülkeleri desteklemiştir.
 
ABD ve AB Müslüman bir partinin iktidarda olmasını kabul edememektedirler.Özellikle ABD'deki Yahudi lobileri İhvanın iktidarda olmasını İsrail için bir tehlike olduğunu gördükleri için İhvanın iktidardan indirilmesini perde arkasından içerdeki Muhammed El Baradey gibi uşaklarını kullanarak büyük destek vermişlerdir.AB ise Özellikle İngiltere ve Fransa İhvanı Orta doğudaki menfaatlerini baltalayacak en büyük faktör olarak gördükleri için yapılan askeri darbeye susarak perde arkasından destek vermişlerdir.Askeri darbeye darbe diyememişlerdir.Yıllardır dillendirdikleri Demokrasi havariliklerinin bir yalan olduğu da böylece ortaya çıkmış oldu.
 
Başta körfez ülkeleri olmak üzere Arap aşiret devletleri ise İhvanı gelecekleri için büyük bir tehlike olarak gördükleri için askeri darbeye en evvel destek veren ve darbecileri kutlayan ülkelerin başında oldular.Bu ülkelerden yalnız katar karşı çıkmış ve darbeyi kınamıştır.Aslında Körfez ülkeleri Suriye'deki direnişçilere de kerhen destek vermektedirler.Suriye'deki direnişe destek vermelerinin en önemli sebebi İran faktörüdür.İran'ın bölgede hegemonya kurmaya çalışması körfez ülkelerini korkutmakta ve kerhen de olsa Suriyeli direnişçileri destek vermektedir.
 
Mısır neden bu kadar önemli ? diye sorabilirsiniz. Mısır Ortadoğu'nun en önemli kültür,sanat ve fikir merkezidir.Ortadoğu da bir değişim olacaksa ilk başta Mısırda başlar.Günümdeki Ortadoğu coğrafyasındaki diktatörlükler Mısırda başlayan askeri devrimle birlikte başlamıştır.Yani Mısır Arap dünyasında ve Ortadoğu'da kültür,sanat ve siyaset alanında önemli bir laboratuar özelliği taşır.
 
Bu durum şu anlama gelmektedir.Mısırda başarılı olan bir devrim özelde Arap ülkelerini genel anlamıyla orta doğu ülkelerini etkileyecek demektir.Başta batılı ülkeler ve onun sözde müttefikleri kukla Arap krallıkları bu sonuçtan korktukları için Mısırdaki Mursi'nin başarısızlığı için ellerinden gelen her türlü çabayı gösterdiler fakat başarılı olamayınca en sonunda ordudaki adamlarını kullanarak darbe yaptılar.
 
Fakat başarılı olamayacaklardır. Allahu Teala Enfal suresi 30. Ayette müminlere şu teselli vermektedir.'' Ve o inkâr edenler, seni tutuklamak ya da öldürmek veya sürgün etmek (çıkarmak) için tuzak kuruyorlardı. Ve onlar, bu tuzağı kuruyorlarken; Allah da tuzak kuruyordu. Ve Allah, tuzak kuranların (karşılık verenlerin) en hayırlısıdır.'' Onlar ne kadar tuzak kurarsa kursunlar en sonunda Mısırlı müminler Allahın yardımıyla bütün İslam dünyasına örnek teşkil edecek bir şekilde zaferle çıkacaklardır.
 
Vesselam...... 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49