1 Kasım 2015”teki seçimlerde 2002”den bugüne en düşük oyunu alan MHP”de kazan kaynamaya ne yazık ki devam ediyor.
 
7 Haziran 2015'teki genel seçimlerde yüzde 16 ile geçen on yılın en yüksek oy oranına erişmişti MHP. Arası hayli yakın bu seçim arasında alınan bu iki uç sonuç sadece milletvekilleri düzeyinde değil, delegeler bazında da yankı buldu ve bugünlere gelindi.
 
1 Kasım seçimlerinde oy oranı yüzde 12'ye milletvekili sayısı ise yarıya inerek 40'a düştü MHP”nin. Seçim sonuçlarını takip eden aylarda ise 547 delege olağanüstü kurultay taleplerini MHP Genel Merkezi'ne iletti.
 
1 Kasım seçimlerinde aday gösterilmeyen Meral Akşener başta olmak üzere MHP eski milletvekili Sinan Oğan ve Koray Aydın da aynı çağrıda bulunmuş ve Genel Başkan adayı olduklarını açıkladılar. Bu çağrıya sonradan yanına Yusuf Hallaçoğlu ve Özcan Yeniçeri”yi alan Ümit Özdağ”da katıldı.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olağanüstü kurultay çağrılarını reddetti ve konu son olarak mahkemeye taşındı. MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye yönetimden rest Devlet Bahçeli, Kurultay tarihi olarak 2018'i işaret etse ve daha öncesinde bir olağanüstü kurultayın mümkün olmadığını söylese de muhalifler kurultay taleplerinden vazgeçmiyor.
 
Kurultay talebinin "Bir Bahçeli sorunu" olmadığını belirten partililer hep bir ağızdan meselenin MHP'yi "kurtarma" olduğunu savunurlarken, buna ilave olarak ta MHP tabanının daha sağlıklı, daha genç, daha atak bir yönetim oluşturmak isteği de özellikle vurgulanıyor.
 
MHP”lilerin büyük çoğunluğu, “Bu bir demokratik bir taleptir. Bu yerine getirilirse, o zaman MHP hem kendisini kurtarır hem de badirelerin içinden çıkarılması için bir görev üstlenebilir" diyorlar. Ve yine MHP”liler yaşananları bir evin "içeriden ve dışarıdan camlarının taşlanmasına" benzetiyor ve "Ama cam kırılınca gelen kasırgadan herkes etkileneceğini sağduyulu herkes görebilmek durumundadır" diyerek özetliyorlar.
 
Kısacası MHP”de yaşananlar böyle.
 
Yarın bizlere MHP adına neler getirir, neler götürür onu hep birlikte görürüz. Nihayetinde en son söz ne de olsa BÜYÜK KURULTAY DELEGELERİNİN.. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48