Hayır! Hayır! Kıvanç Tatlıtuğ’un Kanal D’de yayınlanan ‘Kuzey – Güney’ dizisinden bahsetmeyeceğim. İnanmayacaksınız belki ama inanın bir kez daha ekran karşınına oturup bu diziyi izlemişliğim yok. Ama hatırı sayılır bir hayran izleyicisinin olduğunu da rahatlıkla gözlemleyebiliyorum.
     Gelelim bizim Kuzey Güney meselesine.
     Şanlıurfa malumunuz.
     İlimizin en önemli sorunu şehir içi ulaşım ile oto park olmaya devam ediyor.
     İlimizde sorun olmaya devam eden bir başka önemli nokta ise Kuzey ve Güney arasındaki ulaşım sıkıntısı.
     Malumunuz Şanlıurfa’mız günümüzde alt geçitlerle daha doğrusu Doğu ile Batı arasında gerçekleştirilen alt geçitlerle adeta ikiye bölünmüş durumda.
      İlin yetkilileri, etkilileri, sözüm ona kanat önderleri, siyasiler neden bu şehre her defasında alt geçitleri Doğu ile Batı arasında gerçekleştirmekteler işte onu anlayabilmiş değilim.
       Halbuki bu ilde nüfus hareketliliği en fazla Kuzey ile Güney arasında yaşanmakta. Bunu bu ilin yetkilileri, görevlileri, sorumluluk taşıyanlar bilmiyorlar mı? Görmüyorlar mı?
       Abide’ye bir dal geçi yani alt geçit yaptırıldı. Teşekkür ederim. İhtiyaç idi. İyi oldu. Güzel oldu. Bu iyi ve güzeli neden şahaneye çeviremedik onu da anlayabilmiş değilim.
       Abide’de neden yonca adı denilen köprülü kavşakları bu ile birileri reva görmedi?
       Bu hükümet için çok basit fakat bu il halkı için çok çok önemli olan bu proje neden ille de yaptırılması için bastırılmadı?
       Gün içerisinde binlerce Şanlıurfalı gerek araçları ve gerekse toplu taşıma araçları ile gün içinde Kuzey’den Güneye ve Güney’den Kuzey’e karşılıklı olarak gidip gelinmekte. Yani bu güzergâhlar karşılıklı olarak hem de müthiş yoğunlukta kullanılmakta. Şehir içi ulaşımda sorun hem sabah, hem öğlen ve özellikle de akşam saatlerinde işte bu güzergâhlarda olmakta. Bu güzergâh noktalarına sorunu çözmek adına mutlaka akılca bir adım atılmalı. Sorun daha da fazla kangrene dönüşmeden çözüme kavuşturulmalı. Aksi taktirde Doğa be Batı hattına değil birkaç tane yüz tane yer altı dalgeç ve yer üstü ayaklı kavşaklar dahi yapılsa sorun devam eder.
        Temennim halkın treninden inip yeniden AKP’nin trenine binen ve bunu tercih eden bu ilin Belediye Başkanının bu sorunu çözüme kavuşturmasıdır. Bay Başkan, AKP’ye geçebilmek adına verdiği mücadelesini bu ilin şehir içi ulaşım ve oto park rezaletini sona erdirmek için de harcamış olsaydı inanın sorun çoktan çözüme kavuşmuş olurdu…
       Ama nerede?
 
       Yeniden buluşmak dileği ile… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49