Bazı hayvan sever aktivistlerin kurban kesmenin cinayet olduğuna, kesenlerinde hepsinin Nazi olduğuna dair afişlerini gördüm bu sabah bir sitede. Hatta küçük bir çocuğun kesilmesi ile eşdeğer gösterilip empati kurma çabalarına yönelik bazı gösteriler de yapılmış. Kurban kesmenin böylesine insan kesmek gibi gösteren, cinayet olduğunu savunan bu arkadaşlar anne karnında yaşayan bir bebeğin neşter darbeleri ile ilk önce başı olmak üzere kesilip parçalanmasına o bebeğin sessiz çığlıklarına karşı hiç te böyle hassas değillerdi.
 
 
 
       İlk aklıma gelen herhalde sizinde aklınıza gelmiş olmalı bu insanlar hayatlarında hiç et ürünü yemezler m? Tavuk, balık, hindi, inek, koyun. Hiç mi et yemezler? Ayrıca yediğimiz yeşillikler, sebzeler ve meyveler de birer canlı değil midir? Empati kuralım. Dalında sallanan güzel bir elmayız ve arkadaşlarımızla her gün rüzgâr eşliğinde eğlenip dururken birden bir el uzanır ve tam da eğlencemizin ortasında dalımızdan çekerek koparır bizi. Ne acı değil mi dalından koparılmış bir elma! Oysa dalında kalıp bir iki hafta sonra çürüyecekti kendi halinde. Ya sonrası? Birileri bıçakla soyacaklar kabuğunuzu ve şapırdatılan bir ağzın içinden mideye doğru son bulacak ömrümüz. Ne zor şeymiş bu hayatta elma olmak! Ya da üzerinde yaprak, çiçek gibi canlılar barındıran kâğıt yapmak için kesilen binlerce ağaç olmak.
 
 
 
       Öyleyse dünyada Nazi olmayan kimse yoktur. Gelelim bu Nazilerin sınıflandırılmasına. Kendilerini sırf kurban bayramı ritüeline ters hissettikleri için kendi Naziliklerini bizlerden ayrıştırmış ve arınmış olmuşlardır. Allah(cc)’ın emri üzere hareket etmeyi kendisine borç bilenler ise Nazi kalmaya devam ediyorlar öyle mi? Demek ki bu emri uygulayanlar cani, barbar, katil ve Nazi ama kendileri tertemiz ve saftırlar.
 
 
 
       Öncelikle şu çok iyi anlaşılmalıdır. Allah(cc)’ın emri her bir kişinin ve fikrin üstündedir. Çünkü bizleri de kurbanlıklarımızı da bitkileri de ve de tüm canlıları yoktan var eden odur. Dönüşte ancak onadır. İnsanın hizmetine yaratılmış bu âlemdeki her bir şey Rabbimizin ölçüsü dâhilinde kullanılır.
 
       Cinayet, katliam, vahşet nasıl olur? Eğer koyun, inek, dana, balık, tavuk, hindi, kaz gibi hayvanlar etinden yararlanma maksadı olmadan, sebepsiz yere, zevk için öldürülürse veya ağaçlar gereksiz yere kesilirse buna vahşet denir. Herkese göstere göstere kurbanı kestirip; sırf adı çıkmasın diye, özensizce yapılan bu ibadet de boştur. Zaten fakir kimseye de ulaştırılmayıp, buzluğa doldurulan kurban da kanı alnına da sürülse de bu şovdur, riyadır.
 
       İslam kelimesinin anlamı “teslimiyet”tir. Bu teslimiyetin ifadesi olarak Allah(cc) kurban kesmemizi istemiştir. Kurban bayramında bu önemli hakikat şartları müsait olanlarca ve düzgün bir şekilde uygulanır ve Allah’a olan teslimiyetimiz tefekkür edilir. Hz. İbrahim gibi Adanmak, Hz. İsmail gibi teslimiyet olmayacaksa kesilen kurban belki de gerçekten Nazilik olacaktır.
 
       Ve asıl cinayette nedir bilir misiniz? Yüce Yaradan’ın en mükemmel biçimde yarattığı insanoğlunun kendisini Yaradan’ından başka her bir etkene kurban etmesidir… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48