Bir eğitim öğretim yılının daha sonlarına yaklaşmaktayız. Birlikte çıktığımız yolculuğumuzda gülücülerle, sevinçlerle, sorgulama ve belki mahcubiyetleri ile eksik aksak nefeslerle kavuşuyoruz sona.
 Maalesef her yıl yaşanan yılsonu manzaralarını yine yaşamaya başladık. Bu gelenekleşen gevşeme ve boşlama başta liseler olmak üzere ortaokul ve ilkokula doğru yavaş yavaş inmektedir. Tüm özel ve devlet okullarının idareci ve öğretmenlerini bu sürecin başındayken biraz daha hassasiyet göstermelerini rica ediyorum. Eğitimin sırf nota indirgediğinin en büyük göstergesi olan bu boşlamalarla eğitime yeni bakış açıları yüklememiz gerektiği bilinci tekrar yinelenmiş oluyor her defasında.
 Çevremizde, özel okullu ve iyi semtlerde imkânlar içinde öğrenciler olduğu gibi, 3-5 kilometre yakınlarda şehrin diğer cephesinde birçok olumsuzlukları içinde barındıran pazarlarda, sokaklarda, orda burda çalışan ve dahası birkaç ay önceden okulunu yarıda bırakıp o güzel karne anlarını göremeyen mahzun tarım mahkûmu çocuklarımız vardır.
 Geleceği çalınan veya kaybolan bu karne mahkûmlarını hatırlamak bu anlamda hepimizin görev ve sorumluluğudur. Hem tek tarımmı ki çileleri, kızlarımızın evlerdeki zorunlu mahkûmiyetleri mi desem, ilgisizliği ile çocukları yok sayanlarımı desem, okuldan küstürülen, sokaklara itilen çocukları mı desem tüm eğitim kayıpları yıldızlarımızın kayıp gitmesine göz yumduğumuz için bir eğitimci olarak başta kendimi sonrada tüm toplumun bu vebalin bedelini ödeyeceği günlerden dolayı endişeleniyorum.
 Öyleleri vardır ki çöp konteynırlarında kaybolan gövdesi ile umutsuzluğun yürüyen heykelleri adeta. Bir hayalet misali göremediğimiz veya görmezden geldiğimiz o çocuklar karne saatlerinde hüzünlerin doruklarında…
 Çoğu zaman sadece binalara ve saatlere hapsetsek te eğitimi, teorik olarak bu standart periyotların sonu olması adına kimilerine ilk kimilerine son olacak virajlardır karne dönemleri. Minik yüreklerini soğuk, kirli ve karanlık sokaklara ve dilsiz topraklara teslim etmiş, birde ironik hedefler çizilerek önlerine, kayıp toplumlara dönüştürülen tüm bu çocuklar bir şekilde hesaplaşacaklardır zor bir günde müsebbipleri ile. 
Ayrıca çocuğum yaşasaydı oda karnesini alacaktı diyecek annelerin, babaların seslerini işitir gibiyim. Ne de zordur bu duydu. Hele okula başlamışta sonradan hayatını kaybetmiş evlatları olanlar, Allah size sabırlar versin.
 Allah tüm karne mahrumu çocuklarımıza ve vefat etmiş öğrenci ailelerine güç versin.
 
Saygılarımla…
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49