Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin çoğu, baştaŞanlıurfamerkez olmak üzere Akçakale, Harran, Ceylanpınar ve Suruçilçelerinde kurulan kamplarda misafir ediliyor. Son günlerde Kobani’de çatışmalardan canlarını zor kurtaran yaklaşık 200 bin kişi devletin tüm imkânlarıyla çadırlarda ve Suruç ta bulunan akrabalarının evlerinde misafir ediliyor. İlk günden itibaren başta Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük gece gündüz demeden mültecilerin rahat etmeleri için çalışan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ilçe belediyeleri ve bazı illerden yardımlarla ayakta tutunmaya çalışıyorlar. Ben öncekigün sınırdan dönerken Suruç Belediye binasının altında yüzlerce Suriyelinin kaldığını gördüm yani nereden bakarsan bak Suriye’den gelenlerin çoğu Şanlıurfa da barınıyor kamplarda, evlerde misafir ediliyor.
 Türkiye bu insanlara kucak açtı ama benim üzüldüğüm bir konu var yüz binlerce Suriyeli Şanlıurfa da barınırken başta mega kent İstanbul, Ankara, İzmir bu büyük kentlerimizde kaç Suriyeli kalıyor kalanlardan sesini çıkartan hemen bindirip Şanlıurfa’ya gönderiliyor. Allah aşkına her ilimiz belirli bir sayıda Suriyeliyi misafir etse ne olur Şanlıurfa da bu kadar izdihamda olmaz. Gelen Suriyeli kardeşlerimizde rahat eder. Türkiye de sadece Şanlıurfa’mı var. Bende diyorum ki İyi ki Şanlıurfa varmış. Yoksa bu mültecilerin hale ne olacaktı geçen gün BDP Şanlıurfa il başkanı Celalettin Erkmen Suriye, den ve son olarak ta Kobani den gelen mültecilerin barınması için büyük caba gösteren Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanı Celalettin Güvenç, i makamında ziyaret ederek katkılarından dolayı teşekkür etmişti tabii bu güzel bir davranıştı  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49