İnsanlar çok çabuk unutan, çok çabuk öfkelenen, çok sert tepkiler veren varlıklardır. Nice böyle çokları gururla yapmaya başladı mı bir kere yok olmaya kendi ipini kendi çekmeye hazırdır demektir. Toplumsal versiyonunda da insanların bu cahil halleri organizeleşmeye başlarsa çatlaklar koca koca oluşumları patlatır bir anda da fidanın o zahmetli gelişim serüveni keskin bir baltaya kurban edilir acımasızca.
 
 
 
       Kesinlikle önceliğim bir taraf değil, önceliğim bu ülkede yaşayan tüm insanlarımız ve dolaysıyla tüm insanlık. Farklılıklara saygımızla erdemler biriktirmiş bu toplum, şuna buna yaklaşmak adına değil hak adına ve hatalı işler de yapılmışsa kesinlikle onlarda kollanmamak kaydıyla hak gözlüğüyle bakmalıdır yaşananlara. Aile içi çözümler üretilmeli diyorum yani. Tüm ülkemin farklı ırkları ile farklı inanışları ile ve tüm bileşenleri ile bu aileyi kurtlara kurban etmeyelim.
 
 
 
       Revamıdır benim kaşıkla topladığımı kepçelerle dağıtmak, revamıdır huzuru kıskanılan kadirşinas halkımın tüm heyecanlarını bir çırpıda yok etmek. O kadar kolay mı bu güzel ülkenin bu güzel insanlarını birbirine düşürmek.
 
 
 
       Çevremizdeki örnekler yeterince iyi örnekler değil midir ki yüz binlerin canları gitmede, parçalanmış perişan olmuş toplumlar her yanımızdayken, açıklamıyor mu zalimin oyununun nelere yol açabileceğini. Fark edemiyor muyuz yıllardır dünyayı birbirine katan Yahudi ve Hıristiyan bileşenlerin özellikle İslam toplumlarına yaptıklarını? Kaçıncı baskısı yayınlanmakta bu kitabın.
 
 
 
       İçimizden çıkmadıkça nifakın içerinin fethedilemeyeceğini çok iyi bilen bu yarasalara içimizi niye döküyoruz ki? Biz neden bir türlü kendimize yetemiyoruz.
 
 
 
       Bu toplumun çoğu namaz kılmakta, Kuranı Kerim okumaktalarken, veya hoşgörünün ikliminde yoğrulmuş kültürlerle yeşermişken, Allah rızası için sesim kime ulaşıyorsa bugünlerdeki bu oluşan tablolara karşı ne olursunuz ohlar çekmeyin sinenizden. Hangi cepheden bakarsanız bakın olaylara ama sahiplenerek bu ülkeyi, değerlerini öylece yargılayın. Tamir etmeyi amaçlayın tedris etmeyi. Kırmayı düşünmeyin dallarımızı heyecanlananlarımızı sakinleştirin durdurun ve itidal deyin. Yıkmak kolaydır, yıkılmak acıtır.
 
 
 
Bu memleket bizim,
 
Bu memleket bizim,
 
Bizim dostlar bizim… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49