Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen ’İsot Festivali’ muhteşem geçti. Damak tadıyla Şanlıurfa mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan Urfa İsotu için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte ilk kez ’İsot Festivali’ düzenlendi. Festivale ilgi büyüktü Festival kapsamın'da ’Tarladan Sofraya İsot Serüveni’ konulu etkinlik yapıldı. Mutfak Müzesinde yapılan programda isotun tarladan sofraya kadar uzanan yolculuğu katılımcılara tanıtıldı. Barutçu Hanında ’Tarladan Sofraya İsot Serüveni’ adlı fotoğraf sergisi davetlilerin beğenisine sunuldu ve büyük ilgi gördü .
Daha sonra Büyükşehir Belediyesine bağlı Cumhuriyet Tesislerinde. Birbirinden lezzetli ve yöresel isot yemeklerinin tanıtımının yapıldı. Şanlıurfa büyükşehir Belediye başkanı Nihat Çiftçinin katılımı ile Mutfak Müzesinde ’Acının En Tatlısı İsot Yarışması’ ile renkli görüntüle sahne oldu. Festival kapsamında Müze önünde düzenlenen. Etkinlikte ise Şanlıurfalı sanatçılar Ferhat Göçer, Zekeriya Ünlü ve Sedat Anar sevenleri ile buluştular konsere binlerce Urfalı akın etti.
Festivalin son gününde çiğköfte yarışması düzenlendi, yarışmada çiğköfteciler kıyasiye bir birleri ile mücadele etti. İsot Festivalin son gününde Şanlıurfalı Sanatçılar Âşık Sefai, Münevver Özdemir ile Mahmut Tuncer, sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı. Şanlıurfa büyükşehir Belediyesi Festivalin tanıtımını ve reklamını çok iyi yaptı yanı bu festival Şanlıurfa'nın tanıtımı acısında çok iyi oldu Ben bir Şanlıurfalı olarak bu Festivali düzenleyen Şanlıurfa büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve tüm ekibine teşekkür ediyorum 2 gün boyunca Şanlıurfa Türkiye ve Dünya'nın gündeminden düşmedi ancak Şanlıurfa'nın tanıtımı acısında çok önemli olan BU festivalde benim Takip ettiğim programlarda hiç bir ilçe Belediye başkanını göremedim İsot Festivalimiz iyi geçti yine de
ACIMIZ BÜYÜK KEYFİMİZ YERİNDE
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48