Erken genel seçime 26 gün gibi kısa bir süre kaldı. Urfa’da AKP ve CHP sahaya çoktan inmişlerdi. SP’de Osman Yıldırım’ın koçluğunda ‘varım’ demişti. Ama nedense TBMM’de var olan ve Urfa’dan 5 vekillik kazanan HDP ile 7 Haziran seçimlerinde bir vekilliği yüzde 1’lik bir farkla kaybeden MHP’den ise ses seda çıkmıyordu.
HDP’nin erken genel seçimleri boykot edecebileceği konuşulurken,Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ sahneye çıktılar ve ‘inadına barış’ diyerek seçime var olduklarını açıkladılar. Ve dün sabah ta HDP kent merkezindeki bir otelde Urfa’da görev yapan yerel ve ulusal medya mensupları ile kahvaltıda bir araya geldiler.
Yemeğe ilgi büyük idi.
Kimler vardı? diye aklınıza bir soru gelebilir.
Dün sabahki kahvaltılı buluşmada biz gazetecilerin yanı sıra HDP’li 3 vekil adayının dışında herkes vardı. Eş il başkanlarının açılış konuşmalarının ardından sırası ile Feridun Yazar, Leyla Güven ve Osman Baydemir birer konuşma yaptılar. Açıklamaların ardından ise iki eş il başkanı ile 9 milletvekili adayı biz gazetecilerin bulundukları yuvarlak masalara dağıldılar ve kahvaltıyı hep birlikte yaptık.
Benim yanıma Osman Baydemir oturdu. Havadan sudan başlayan sohbetimiz koyulaştı ve Baydemir’in çok ilginç açıklamalarda bulundu. HDP Urfa Milletvekili Baydemir’in sorularıma karşılık yaptığı ‘Urfa HDP’dir. HDP’de Urfa’dır,  ‘PKK yan kolumuz degildir. PKK, HDP’nin silahlı kanadı değildir’ ile ‘Kandilede, İran’a da, Ankara ve Şam’a inadına BARIŞ diyorum’ açıklamarını yarın bu köşemde kaleme alacağım.
Dün sabahki kahvaltılı buluşma ile HDP’de sahaya indi. HDP’nin bu dönemki en önemli iki kozu olacak. Bunların birisini Osman Baydemir diğeri ise Urfa’nın eski Belediye Başkanı, HEP’in bir dönem Genel Başkanlığını yapmış olan hemşerimiz Feridun Yazar olacak. HDP Feridun Yazar’a listede yer vermek ile özellikle Haliliye ve Karaköprü’de büyük oy getirisini hesaplamakta. HDP’nin bir başka oy hesabı ise Araplar üzerinde olacak. İbrahim Ovabeyli ile HDP Harran ve Akçakale başta olmak üzere Uğurlu ve Eyyübiye’den büyük bir oy patlaması hesabı içinde.
HDP’nin de sahaya inmesi ile Urfa’da siyaset arenasına ‘merhaba’ diyen parti sayısı dördü bulmuş oldu. HDP’den sonra arenaya inmek adına darısı  MeHaPe’nin de başına diyor ve bugünkü yazımı burada noktalıyorum.
 
Yeniden buluşmak dileği ile.. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49