Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Konuklu mahallesi, Konuklu imam hatip orta okulu öğrencilerinin bu hafta büyük başarısını kaleme aldım bir köy düşünün beden eğitimi öğretmeni Bayram Kaplan hoca’nın gelişi ile genç kız ve erkeklere sporu sevdirdi ve bir hentbol takımını kurarak bu genç kızlarımızla başarıdan başarıya koşacaklarını inanıyordu.
2015 yılında Hentbol topuyla tanışan GÜNEŞİN ÇOCUKLARI 2020 yılına kadar geçen 5 yıllık süre zarfında sayısız başarı eldi etti küçük kızlar kategorisinde son 3 yıldır şampiyon olan bu okul son 3 yıldır mağlubiyet yüzü görmedi. Yıldız kızlar kategorisinde de son 3 yıl tek mağlubiyeti bu yıl gördü Şanlıurfa il 2.'si olup Bu yıl bölge şampiyonasında Urfa’yı temsil edecekler. Hentbol topunun, hentbol branşının olmadığı bu köyde şuan hentbolda Şanlıurfa'nın dikkat çeken bir ekol haline geldi. Sadece kızlarda mı tabi ki hayır erkeklerde de başarılı sonuçlar aldılar geçen yıl yıldız erkeklerde 3. Olan KONUKLU IMAM HATİP ORTAOKULU bu yıl küçük erkeklerde il şampiyonu olup kızlarda olduğu gibi erkekler de bölge şampiyonasında ilimizi Şanlıurfa'mızı temsil edecekler.
Bu kadar başarıdan sonra Gençlikspor il müdürlüğünün dikkatini çektiler ve şube müdürü Nesih Çiftçi hocanın destekleriyle Adıyaman'da düzenlenen Anadolu yıldızlar liginde il karması olarak katılıp Mardin ve Diyarbakır il karmalarını yenip Türkiye Çeyrek finallerine gitmeye hak kazandılar. Çocuklar bu kadar başarıyı sağlarken görünmeyen kahraman beden eğitimi öğretmeni Bayram Kaplan hep arka planda kaldı. Ama onun da başarısını birilerinin dikkatinden kaçmadı başarılı hocayı Hentbol Milli takımı hocaları eğitimlere davet etti. Milli takım hocaları bu genç hocamızın yaptığı çalışmaları görmemek mümkün mü deyip önce U-19 milli takım kampına daha sonra kendi ilgilendiği U-15 jenerasyonu milli takım kampına davet edilip bilgilerini pekiştirdi. Katıldığı kampta bol bol not tuttu, video ve fotoğraf çekerek kendi bilgilerini artırdı.
Şimdi soruyorum sizlere biz bu çocuklara sahip çıkmazsak sporu sevdiremeyiz salon sporlarını kalkındıramayız gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştıramayız bu yüzden her zaman bu gençlere sahip çıkmamız gerekiyor. Bu hentbol takımı kurup bu çocukları değerlendiren okul müdürü ve öğretmenlerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Şanlıurfa’yı bundan sonraki temsil edecekleri maçlarda kız ve erkek takımına değerli hocaları Bayram Kaplan başarılar diliyorum.
Bir sonraki köşe yazımda görüşmek üzere…………..
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49