Öne Çıkanlar sanlıurfa urfa Vali Erin urfahaber buyuksehır

Bu haber kez okundu.

Passolig açıklaması
Hafta sonu kendi taraftarlarıyla buluşan Şanlıurfaspor Possolig'te yaşanan sıkıntı nedeniyle bir çok taraftar stada giremedi. Passolig ile ilgili Genel müdürlük bir açıklama yaptı.
Passolig Genel Müdürü Özgür Gündoğan, yeni sezon öncesi uygulama ile ilgili merak edilenleri anlattı
Deplasman maçları için Passolig kart yeterli. 7 yaş ve üstüne passolig kart olması gerekiyor
Geçen sezon sonunda uygulanmaya başlanan Passolig ile ilgili kafalarda hala soru işaretleri var. Biz de sizler için Passolig Genel Müdürü Özgür Gündoğan'a merak edilenleri sorduk.
Süper Kupa finalinde yaşananlar... Süreç nasıl işliyor?
Manisa 19 Mayıs Stadı, e-bilet turnikeleri ve altyapısına uygun olarak yapıldı. Süper Kupa'da da kameralar çalışıyordu. Kameraları kurduktan sonra işletmesi ve kontrolünü emniyete veriyoruz. Emniyet, incelemesini yapıyor; eğer taşkınlık yapan varsa hemen tribünden alabiliyor. Ulaşamıyorsa, o kişinin kim olduğunu bildiği için (kişisel bilgiler var) kendisine "Bu olayı yaptığınızdan dolayı sizi emniyete bekliyoruz" şeklinde bir sms gönderiliyor. Şahıs, 3 gün içerisinde emniyete gitmek zorunda. Gitmemesi durumunda ise yakalama emri çıkıyor. Daha gereken işlem yapılıyor.
Passolig kartların üzerinde birden fazla takım logosu olabilir mi?
Böyle bir durum yok. Her kartta bir takım logosu oluyor. Çünkü bu kartın amacı; hem kulüplere destek hem de kişiye özel bir kart.
Örneğin; Bir Beşiktaş taraftarı, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın maçlarına gidebilir mi?
Tabii ki gidilebilir. Mesela siz Beşiktaş taraftarısınız ve Fenerbahçe maçına gideceksiniz. Fenerbahçe, önceliğini kongre üyelerine veriyor. Sonradan biletleri bütün kartlara açabilecek. Bu durumda da bilet alınabilir.
Deplasman maçları için Passolig kart yeterli mi?
Örnek verecek olursak; Siz Kayserilisiniz ve Kayserispor-Fenerbahçe maçı var. Bu maçı izlediniz. Daha sonra İstanbul'da Fenerbahçe-Kayserispor maçı var. Kartınızla biletiniz alıp stada girebileceksiniz.
Passolig kartı başkasına devredebilir miyiz?
Karta kişisel bilgiler olduğu için, sadece bilet transferi yapılabiliyor. Passolig kartınızı başkası kullanamaz. Ama içindeki biletiniz ya da kombinenizi; başka birine sms ile ya da çağrı merkezini arayarak beş saniyede transfer edebiliyorsunuz. Karşısınızdaki kişinin TC kimlik numarasını yazıyorsunuz, o kişiye bilet anında gitmiş oluyor. Size de sms ve e-mail olarak bilgi geliyor.
Maç günü Passolig kartımızı unutursak ne olacak?
Gişeye gidip kimliğinizi verirek, kartınız ve biletiniz olduğunu iletiyorsunuz. Ancak kartınız yanında olmadığı için "1 günlük geçiş kart" veriliyor. Rahatlıkla maça girebiliyorsunuz?
Taraftarlar çocukları ile maça gidilebilir mi? Passolig kartta yaş sınırı var mı?
7 yaş ve üstüne passolig kart olması gerekiyor. Yasa bu şekilde. 7 yaşının altındaki çocuklar ise aile bireyleriyle maça gidebilir.
Avrupa Ligi maçları için Passolig geçerli mi?
Yasa diyor ki; "Süper Lig ve PTT 1. Lig maçlarında elektronik bilet geçişi olması gerekiyor." Böyle bir madde var. Ancak kulüp isterse Avrupa maçlarında ve özel maçlarda Passolig kart ile geçişi sağlayabilir. Kulüplerin yetkisinde olan bir şey.
Bir kişi stadın önünden geçerken maça gitmek isterse ve Passolig kartı yoksa stada girebilir mi?
Örneğin; Passolig kartınız ve biletiniz yok ve maçın başlamasına da yarım saat var. Anında cep telefonunuzdan Passolig kart başvurusu (3 dakikada) yapabiliyorsunuz. Kart başvurusu yaptıktan sonra, biletinizi kartınıza eşleştiyorsunuz. Kart fiziki olarak elinizde olmasa bile oraya gittiğinizde bu durumu bildiyorsunuz ve "1 günlük geçiş kart" ile maça girebiliyorsunuz. Kartınız daha sonra adresinize yollanıyor.
Bilet alınan maç iptal olur ya da ertelenirse ne olacak?
O durum kulüplerin bilgisi dahilinde ama bakiye Passolig kartınızda kalıyor. Bir dahaki maçta o bakiyeyi kullanabiliyorsunuz.
Koltuk seçimi nasıl yapılıyor? Taraftar kartı olanlar Passolig alıyor mu?
Bilet almak istediğiniz zaman "passolig.com.tr'ye girip stadın seçtiğiniz koltuktan nasıl göründüğü 3 boyutlu olarak görmeniz mevcut. Buradan koltuk seçimi yapılarak bilet alınabiliyor. Taraftar kartları artık Passolig karta tanımlanıyor.
Passolig kartlarını maç dışında nerelerde kullanabiliyoruz?
Passolig kartı ulaşımda (5 şehirde başlatıldı) alışveriş ve kampanyalarda kullanabiliyoruz. Kulüpler ile birlikte Passolig kartı olan taraftarlara "Kart puan sistemi" getiriyoruz. Maça geldiğiniz zaman puan, yağmurlu havada maça geldiğiniz zaman ekstra puan, stada erken geldiğiniz zaman puan, storelardan yapılan alışverişler puan olarak karta yüklenecek. Bu puanlar ile forma ya da daha sonra belirlenecek avantajlar sağlanacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48