Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019’un “Göbeklitepe yılı” ilan etti. Çok önemli bir karar…Şanlıurfa hudutları içinde yer almasına rağmen tüm insanlığa ait olduğu şüphe götürmez olan ve bugüne kadarki geçerli tarih anlayışını kökünden sarsan bir kültür mirasını tüm insanlık adına koruma ve kollama konusunda ne kadar kararlı olduğumuzu hem Türkiye'ye hemde tüm dünyaya kanıtlamamız gerekir.

12 bin yıllık Göbeklitepe, dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri; Malta’daki Ggantija Tapınakları 5 bin yaşında. Göbeklitepe, İngiltere’deki Stonehenge’den 7 bin, Mısır piramitlerinden ise 7 bin 5 yüz yıl daha yaşlı...

Yerleşik topluma geçişinin, kentler kurmasının, tapınaklar inşa etmeye başlamasının, bir başka deyişle, ilkel inançtan örgütlü dini inanç yapısına geçişin, yani bu konudaki inanç ekseninin Göbeklitepe’nin keşfiyle binlerce yıl geriye kaydığı iddia ediliyor… Bu nedenle de “tarihin sıfır noktası”nın Göbeklitepe’ye tekabül etmesi gerektiği savı ağırlık kazanıyor…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 yılını 'Göbeklitepe Yılı' olarak ilan etmesinin ardından Şanlıurfa’da özellikle turizmciler büyük bir mutluluk yaşadı. 2019 yılının 'Göbeklitepe Yılı' olarak ilan edilmesi Şanlıurfa’ya ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne Turistlerin akın etmesini sağlayacaktır. 12 bin yıllık geçmişiyle insanlığın en eski tapınağı olarak kabul edilen Göbeklitepe son dönemde dünyanın gündemine oturmuştu. 2019 yılında Ülkemizin ve İlimizin Dünya’ya tanıtılmasını 12 bin yıllık geçmişe sahip olan Göbeklitepe daha da kolaylaştıracaktır. Göbeklitepe yeni yılda Turizm sektörünün canlanmasına ve Ülkemizin ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Yılda binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Göbeklitepe’nin 2019 yılında ziyaretçi sayısını üç katına çıkaracağını tahmin ediyorum. Bunu başarmak için il olarak kenetlenmemiz gerekir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48