Ve yeni kabine açıklandı. Yine bir bakanımız var ve bu bakanlık Urfa’mız adına belki de en önemli alanımız olan tarım konusunda.
 Faruk Çelik’in öncellikle tarımın başkentinden seçilmiş olması en akıllıca bir davranış olmuştur.  Çalışkan ve başarılı bir insan olarak Urfa’mız için kazanılmış bir değerdir. Gönül isterdi ki Urfa’mız bu gibi insanları kendi bünyesinden yetiştirsin ve çıkartsın ama bu şu an için zor görünüyor.
 Büyük bir proje niyetlenmişti geçen yıl valimiz İzzettin Küçük. Dağınık ve yetersiz düzeydeki gıda imalatını toparlayıp bir OSB ye dönüştürmek istiyordu. Hatta Osmanbey kampüsünden de 2-3 bin dönümlük bir araziyi bu işe ayırmayı planlıyordu.
 Kısmet, ciddi şekilde yetersiz olan bu konuyu Faruk Çelik te seçim vaatlerinin içine almıştı. Birde üstüne bu işlerden sorumlu bakanlığa da verilince umudumuz biraz daha artmış oldu. Kimden olursa olsun Urfa’ya uzun vadede büyük katkıları olacak bu projenin gerçekleşmesi elzemdir.
 60.000 kişilik bir istihdam sahasından bahsedilmesi bile heyecan verici ki bu istihdam yan kollara ve tüm Urfa ekonomisine ne tür katkılar getireceği herhalde kolay anlaşılır.
 Şanlıurfa’da üretilen birçok ürün Şanlıurfa’da işlenmediğinden ekonomiye katkısı olmuyor. Bizim bu ürünleri Şanlıurfa’da işletmemiz lazım. Özellikle markalaşma ve dünyaya açılabilme anlamında bu çaba çok yerinde olacaktır. Yıllardır fıstık üretiminin büyük kısmına sahip Urfa’nın bu hakkedişini Antep’e, çiğköftemizi de Adıyaman’a kaptırıyor olması Urfalıları bir hayli üzüyordu. Bu proje hayata geçirilebilirse kalan başka değerlerimizin de kapılmaması adına bir umut olacaktır.
 Şanlıurfa'nın Fıstık, Mercimek, Buğday, Mısır, Pirinç, Üzüm, Nar, Pamuk, Biber, Domates, patlıcan gibi tarım ürünlerinin yanı sıra tereyağı, peynir,  çiğköfte, lahmacun, kebap gibi zengin mutfağını markalaştırmanın gerekliliği ve Şanlıurfa'ya getireceği katma değeri ile Şanlıurfa bölgenin devi olacaktır.
 Bu projeler hayata geçirilmesine başlanırsa Urfalıların da arsa ve gayrimenkul sevdasını bir tarafa bırakarak bir kaçı birleşip bir işletme açmaları her anlamda daha hayırlı olacaktır sanırım.
Şimdiden tüm emeği geçeceklere teşekkür ediyorum.
 Saygılarımla. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48