Çarşamba günü Başbakan Davutoğlu Urfa’daydı.
 
      Beraberinde çok sayıda Bakan’ın yanı sıra kurmayları ve milletvekilleri de vardı. Başbakan’ın Urfa ziyaretinin ana amacı Genişletilmiş il Başkanları toplantısı idi. Ama bir taşla iki kuş vurmak adına gelmişken Kobani’den Suruç’a gelmek zorunda kalan sığınmacılar ile de görüştü. Ve günü sonunda ise sözde Urfa’da STK temsilcileri ile bir araya geldi.
 
      Başbakan Davutoğlu, Urfa’daki il Başkanları buluşmasında Urfa için methiyelerde bulundu. Suruç’ta Kobanili sığınmacılara Kürtçe hitap etti, çocuklara oyuncaklar dağıtıp, çadırları turladı.
 
       İyi tamam da Başbakan’ın beraberinde Bakanlarla çıkartmada bulunduğu Urfa’mızın kazancı ne oldu?
 
       Allah aşkına elimizde kalan ne oldu?
 
       Urfa’nın misafirliğini zaten bilmeyen yok!
 
       Urfa’nın tarih ve kültür şehri olması ile birlikte Peygamberler kenti, GAP’ın Başkenti olduğu da bir gerçek.
 
        Ama elde ne kaldı?
 
       Urfa’nın eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarıma, tarıma dayalı sanayileşmeden sosyal ve kültürel gelişime, modern şehircilikten hayvancılığa kadar uzanan bir dizi sorunları ve sıkıntıları var.
 
        Urfa’nın sorunlarını görmezlikten gelip, çözüm getirmek yerine günü kurtarmak adına adımların atılması ve böyle hesaplar içinde olunması inanın yarınlarımız adına bizlere daha büyük zararlar getirmekte.
 
        Bir Başbakan’ın beraberinde Bakanlar ile birlikte ülkemizin dört bir yanındaki misafirlerle Urfa’mıza gelmeleri tabi ki onur verici bir adım. Bundan dolayı Davutoğlu’na teşekkür ediyorum. Ama gönül isterdi ki Urfa’ya gelmiş iken sadece Urfa’lı iş adamları, sanayicileri, dernek ve oda başkanlarının yanı sıra ilin gerçekten var olan kanaat önderleri ile bir araya gelip, GAP başta olmak üzere Urfa için NE YAPALİBİRİZden öte NELER YAPMALIYIZ. BİZDEN NE İSTİYORSUNUZ? Soru ve cevapları üzerine yoğunlaşınmış olunsaydı.
 
        Böyle bir adım daha iyi olmaz mıydı?
 
 
 
        Yeniden buluşmak dileği ile… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49