Cumhuriyet Bayramı her yıl 29 Ekim'de ulusça, kıvançla kutladığımız bir milli gündür.
Bugün bizim için önemli ve değerli bir gündür.
Çünkü bugünde, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet kurulmuş ve insanlar Cumhuriyetle birlikte özünde var olan özgürlük ve eşitlik gibi unsurları kavramıştır.
Cumhuriyet bir halk yönetimi şeklidir.
Cumhuriyet yönetiminde egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir.
Zaten ulu önder Atatürk'ün de dediği gibi,  " Türk ulusunun yaradılışına ve yaşantısına en uygun olan yönetim şekli Cumhuriyettir."
Atatürk bu sözüyle, Türk ulusuna yakışan yönetimin Cumhuriyet olduğunu belirtmiştir. Çünkü Cumhuriyet bağımsızlık, özgürlük ve eşitlik gibi kavramları içinde barındırır.
Bağımsızlık, özgürlük ve eşitlik Türk ulusunun önem verdiği unsurlar olduğu için, Türk ulusu ancak bir Cumhuriyet yönetim şekliyle yönetilebilir. Cumhuriyete kavuşmamız tabi ki de kolay olmamıştır. Çünkü atalarımız uzun yıllar bu uğurda savaşıp, kanlarını ve canlarını vermişlerdir. Onlar bu uğurda korkusuzca savaşıp bizlere rahat, huzurlu ve mutlu bir toplum bırakmamak için ellerinden geleni yapmışlardır.
Unutmayalım ki! CUMHURİYET bizim için en büyük bayramdır.
bu kutsal vatan uğruna yaşamını yitirmiş olan tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükran ile anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile Halil Soyuer'in yazmış olduğu güne özel bir 'Cumhuriyet' şiiri ile yazıma veda ediyorum.
 
 
 
CUMHURİYET
 
Biziz bu memleketin,
Kanı, iliği, eti,
Yirmi dokuz Ekim'de,
Kurduk Cumhuriyeti.
 
Yirmi dokuz Ekim'de,
Yeni bir ay parladı.
İşte bu parlak ayın,
Cumhuriyettir adı.
 
Yirmi dokuz Ekim'de,
Bütün ışıklar yansın,
Caddeler baştan başa,
Bayraklarla donansın.
 
Elele tutuşalım,
Hiç değişmez bu niyet,
Yaşasın Türk Milleti,
Yaşasın Cumhuriyet.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48