Cumhur ne demek?
        Halk demek.
        Halkın kendisi demektir.
       Cumhurbaşkanını kim seçecek?
       Cumhur seçecek!
       Yani halk seçecek!
       İyi de Çankaya’ya görevlendirmeyi yapacak olan halk, yani Cumhur nedense suskun! Puskun!
        Dün Ankara’da bu konuda iki önemli adreste hareketlilik vardı.
        İlki, Çankaya’da Cumhurbaşkanlığı koltuğunda bulunan Abdullah Gül’ün şahsındaki hareketlilik.
       İkincisi ise Çankaya’ya çıkacağı iddia edilen ve bu yönde artık niyetini yavaş yavaş daha net olarak ortaya koymaya başlayan AKP lideri ve Başbakan Erdoğan’ın şahsındaki hareketlilik idi.
        Cumhurbaşkanı Gül, dün bu konuya ilişkin olarak kendisine yöneltilen bir soruya, Başbakan Erdoğan ile bu konuyu oturup karşılıklı olarak henüz konuşmadıklarını en kısa sürede oturup bu konuyu karşılıklı olarak masaya yatıracaklarının altını çizdi ve ikisinin dışında başka adaylarında olabileceğini, olası gerektiğinin ve olması gerektiğine işaret ederek açık bir kapı bıraktı.
       AKP lideri ve Başbakan ise dün partisinin Milletvekilleri ile Çankaya konusunu masaya yatırdı.
        Türkiye nefesi tutulmuş ve sanki başka konular, meseleler yokmuş gibi nedense Çankaya konusuna kilitlenmiş, daha doğrusu kilitlendirilmiş duruma getirildi.
         İşin garibi nedir biliyor musunuz?
         Şimdilik bu iki isimin dışında başka bir üçüncü isimin telafüz edilememesi! Çankaya’da Cumhurbaşkanı koltuğunda oturan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kendi hür iradesi ile ‘bir dönem daha varım!’ diyememesi ve de bir başka gariplik ise Erdoğan’ın vekillerine ‘Çankaya’da kimi görmek istiyorsunuz?’ sorusunu yöneltmesi… ve daha da garip olan ise ne CHP’den, ne MHP’den ve ne de BDP’den ‘bizim adayımız şudur’ diyebilen bir çıkışın gelememesi…
         Merak ettiğim bir başka önemli nokta ise, Başbakan Erdoğan’ın sorduğu ‘kimi Cumhurbaşkanı görmek istiyorsunuz?’ sorusuna kendi hür iradeleri ile Gül ve Erdoğan’ın dışında ‘ben’ ya da ‘şu isimi görmek istiyorum!’ diyebilen bir tek Bakan ya da vekil var mı?
 
        Ülke olarak garipleşme yolunda yol almaya devam ediyoruz. Cenab-ı Allah sonumuzu hayır eder inşallah.
 
         Yeniden buluşmak dileği ile…
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49