İsterseniz ilk önce ‘çalışan demir ışıldar’ sözünün anlamını açıklayarak yazıma başlamak istiyorum.
‘Çalışan demir ışıldar’ ne demek?
Cevap;
Durağan durumdan hareketli duruma geçmek ve çalışmak, insandaki hantallığı, isteksizliği ve uyuşukluğu söküp atar; onu canlı, yetenekli ve verimli kılar. Ruhen ve bedenen güçlendirdiği gibi, maddî yönden de kazançlı yapar.
Ansiklopedik açıklama böyle.
Peki, gelelim benim bu atasözünden hareket ile kime ne mesaj göndermek istediğim konusuna.
Ülkemizin sıkıntıları, dertleri, acıları ortada ve malumunuz.
Buna karşın Cumhurbaşkanı başta olmak üzere AKP’lilerin ‘milli’ ön adında ‘Yeni Anayasa ve Başkanlık’ istekleri de ortada.
AKP’nin Yeni Anayasa ve Başkanlık konusundaki hararetli tam saha presine karşın ana muhalefet partisi CHP nispeten cevap vermekle meşgul olmasına karşın ne yazık ki MHP ve HDP’den çıt dahi yok.
Ben şahsen özellikle işte tam bu saatte, zamanda ülke genelinde tabir yerinde ise tam saha pres uygulamasını ve ofansif anlayış ile konuya artı ve eksi noktasında görüşlerini ortaya koymasını bekliyorum ama nafile.
İşte ‘çalışan demir ışıldar’ ata sözü sanırım bugün özellikle MHP e HDP için söylenmiş olarak kabul ediyorum.
Devlet Bahçeli, kalp ameliyatı sonrası tamamen kendi kabuğuna çekildi. Düşünebiliyor musunuz parti içi muhalefetin çağrısına bile ses vermeyip partiyi ne yazık ki mahkemelik duruma getirmeyi başardı.
Ya MHP’ye ne demeli?
Doğu ve Güneydoğu’da açılan hendeklerin içine düşen ve çırpındıkça bugünkü algı operasyonları karşısında daha da içinden çıkamaz duruma gelen HDP’de ne yazık ki MHP gibi yarınlar adına S.O.S vermekte.
İddia ederim ki, eğer bu Pazar günü ülke genelinde olası bir erken genel seçim olmuş olsa çalışkan parti konumunda olan AKP 400’ün üzerinde milletvekilliği kazanır. CHP yine muhalefette kalırken MHP ve HDP ise sandıkta yüzde 10’luk seçim barajının kurbanı olup yok olup tarihteki diğer partililer gibi tozlu sayfalardaki yerlerini alırlar.
Evet, CHP özellikle ana muhalefetten kurtulup iktidar olmak, MHP gerçekten ana muhalefet ve HDP’de ‘Türkiye Partisi’ olmak istiyorlarsa yapacakları en başta gelen şey uyumak yerine daha çok Çalışmalarıdır. CHP ve MHP doğu ve Güneydoğu’ya, buna karşın HDP’de Batı, Karadeniz ve Ege’ye açılımlarda bulunmalı.
Benden söylemesi.
 
Yeniden buluşmak umudu ile. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49