Suruç ilçemiz ile sınır komşusu olan Kobani’de günlerdir yaşananları biliyorsunuz. PYD ile İŞİD arasında süregelen silahlı çatışma tüm hızıyla devam etmekte.
      Son bir haftadan bu yana Habur’dan ülkemize giriş yapıp, Kızıltepe, Viranşehir ve Urfa merkez üzerinden Suruç ilçemize ve oradan da Kobani’ye geçecek olan Peşmerge ile ilgili kısımları da biliyorsunuz.
       Sağır sultanın bile vakıf olduğu Peşmergelerin geçişleri sırasında her ne hikmet ise Urfa polisi adeta teyakkuza kaldırıldı.
       Erbil’den havalanan ve içinde Peşmergelerin olduğu bilinen Uçağın Urfa GAP Havaalanına inişi ile başlayan olağanüstü tedirginliğe, alarma ne yazık ki bir anlam verememekteyim.
        Havaalanında başlayan ve dört minibüs içerisinde Suruç ilçesine geçiş yapan Peşmergelerin yol güzergâhında adeta kuş uçurtulmadı. Böylesine olağanüstü güvenlik karşısında insan kendi kendine ‘Allah aşkına nedir bu? Sağır sultanın bile duyup, bildiği bu olayla ilgili bu denli olağanüstü güvenlikte neyin nesi?’ diyesi geldi.
         Peşmergeler ile ilgili görüntülerin alınmaması için Urfa Polisi olağanüstü performans sergilerken, buna karşın peşmergelerin Kobani’de İŞİD’e karşı kullanacakları ağır silahların yer aldığı araç konvoyu ise Habur’dan başlayıp Suruç’a kadar devam eden yol güzergâhında geçişleri ise bir şölene dönüştü.
         Güvenlik önlemleri, tedbirler tabi ki alınmalı. Alınacak ta. Ama Şırnak’ta, Mardin’de bu denli olağanüstülük yaşanmaz iken, Urfa’da yaşanması, sahada kamuoyunu bilgilendirmek ve doğru haber konusunda aydınlatmak amacını güden biz Gazeteciler için sert karşı duruş bizleri incitmekte.
          ‘Vur! deyince Öldür!’ gibi bir anlayış ile olaylara yaklaşan Urfa Polisine bu kentin Valisi ve emniyet müdürü kayıtsız kalmamalı. Biz gazetecilerin de Kamuoyu adına görev yaptığımız unutulmamalı. Polisin çifte standardı hiç de hoş değil…
 
          Yeniden buluşmak dileği ile… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49