Son günlerde Şanlıurfa'da istenmeyen olaylar hepimizi üzdü. Sayın Valimiz Abdullah Erin'in büyük çabası ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Emniyet müdürü Veysel Tipioğlu, STK Başkanlarının büyük gayretleri ve Şanlıurfalı vatandaşların, sağduyusu ve Kanaat Önderlerin Katkısıyla yatıştırıldı.

Sayın Valimizin Abdullah Erin'in Şanlıurfa'ya geldiği günden beri gece gündüz halkın içerisinde olmasının semeresini Şanlıurfa bu dar günde gördü.

Tepeden değil temelden gelen biri olarak yaklaşık 34 yıldır Şanlıurfa'da gazetecilik yapıyorum. Bu güne kadar birçok Vali, Emniyet Müdürü ve bürokratla çalıştım. Çalıştığım süre içerisinde çok şükür her devrin adamı da olmadım Şanlıurfa' da herkes herkesi tanır ve bilir.

Yazımın başlığında da böyle Vali dostlar başına diye yazdım; çünkü birçok Vali ile çalıştım. Fakat çalıştığım Valiler içerisinde 5 ismi ayrı tutuyorum; Bunlardan biri rahmetli Kadri Eroğan Şanlıurfa'nın (babo) Valisiydi. Şanlıurfa'ya çok hizmetleri oldu. Yaptığı en iyi hizmetlerden biri de şu anda Atatürk Bulvarı yolu.

Daha önce de yazmıştım zamanında buralar tarla ve zeytinlikti. Vali Eroğan, buraya çift yol yapmıştı. Yolu yaptığı sırada vatandaşlar; “Valimiz deli olmuş iki yol yan yana yapmış” diyorlardı. Hatta birçok kişi Valimiz deli olmuş diye ağlamıştı. Eroğan'dan sonra da Vali Ziyaeddin Akbulut Şanlıurfa'ya atandı ve o da başta Şanlıurfaspor Tesisleri olmak üzere Dergâh Projesi gibi önemli projelere imza attı. Bu projelerin yapılmasında büyük emeği olan Eski Bakanlarımızdan Sayın Necmettin Cevheri'yi unutmak mümkün değil.

Ziyaeddin Akbulut'un da yaptığı projeleri unutmak da mümkün değil. Ayrı tuttuğum bir diğer isim ise Şanlıurfa Belediye başkanlığından istifa ederek AK Parti, den Milletvekili olan Eski Büyükşehir Belediye Başkanımız olan Celalettin Güvenç

GAP'ın Süper Valisi diye anılan İzzettin Küçük Allah kendisine öyle bir güç ve zekâ vermiş ki anlatmak mümkün değil. Onun da Şanlıurfa'ya çok hizmetleri oldu.

Sayın valimiz Abdullah Erin Şanlıurfa'ya geldiği günden bugüne kadar halkın içerisinde olması Valilik kapısının herkese açık olması Türk'le Türkçe Arap'la Arapça Kürt'le Kürtçe konuşması herkesle iyi diyalog kurması sayın Valimiz halkın sevgisini böyle kazandı.

Bu sevgi bize bu dar gününde lazım oldu inşallah bu sevgi devam eder ben son günlerde Şanlıurfa'da istenmeyen olayların yatışmasında büyük çaba gösteren Sayın valimiz Abdullah Erin'e, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye, İl Emniyet Müdürüne, ilçe Belediye başkanlarına, STK Başkanlarına ve duyarlı Şanlıurfa Halkına teşekkür ediyorum...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49