Celalettin Güvenç.
 
Aslen Kahramanmaraş’lı.
 
Nuri Okutan’dan sonra Urfa’ya Vali olarak atandı.
 
Urfa’da göreve başladı. Kendi halindeydi. Urfa’yı ve Urfa’lıları tanımaya çalışıyordu. Derken birden bire nereden ilahi bir emir ya da bir ışık gördüyse başladı Urfa’nın dört bir yanını turlamaya! Gezmeye! Dolaşmaya!
 
O ilçe! Bu köy! Şu kasaba! Bu belde! Oradaki mahalle demeden ha bire makam arabası ile hem de peşinde koruma ordusu ile ha bire gezip duruyordu.
 
Bu işte bir gariplik vardı, ama ne?
 
Gel zaman git zaman sonrasında kapıya Mahalli Genel seçimleri dayanmıştı. Urfa Büyükşehir olmuş ve ilk kez Urfa’ya bir Büyükşehir Belediye Başkan adayı seçilecekti.
 
Bakan Faruk Çelik’in ismi ortalıkta dolaşıp duruyordu. Vali Güvenç’e ‘aday olacak mısınız?’ diye sorduğumuzda ise ‘Ben devletin Valisiyim!’ diyordu. Birçok isimler kamuoyunda yer almaktaydı. Aday adaylık süreci başladı ve 9 isim AKP’den aday oldu.
 
Celalettin Güvenç’in isminin ‘C’si daih yoktu. Ama bazı cemaate yakın STK temsilcileri Ankara’ya ha bire gidip geliyorlardı. Derken kamu çalışanlarının aday olabilmelerine şans tanıyan müracaatın son gününde Celalettin Güvenç, Valilik görevinden emekliliğe ayrıldı ve aynı anda ‘Urfa AKP’den adayım!’ dedi.
 
Birileri Güvenç’i son anda potaya almayı başarmıştı. 9 aday bir anda kapı dışında kaldı. Çünkü Ağalar! Beyler! Paşalar! Cemaatler! Rantçılar! ‘Celalettin Güvenç’ demişlerdi. Urfa’lı ‘Dondurmacıdan Başkan olmazzzzzz!’ diye yırtınıp durdu ama dinleyen kim?
 
Dönemin AKP Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan tarafından şatafatlı bir tören ile ‘Celalettin Güvenç Urfa’nın Büyükşehir Başkan adayı’ olarak tanıtıldı ve nihayetinde ilk Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının üzerinden henüz bir buçuk yıl geçmişti ki, önceki gün sürpriz bir istifa kararı ile Güvenç, Urfa Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa etti ve ‘Başbakan’dan gelen davet üzerine’ diyerek Milletvekilliğine aday olacağını açıkladı. (Başbakan ülkenin en popüler isimlerine bile böyle bir davette bulunmaz iken, nasıl oluyor da bizim Celalettin Güvenç’e böyle bir teklifte bulunuyor, anlayabilmiş değilim halen. Acaba Davutoğlu, Güvenç’e ‘bırak ve git!’ dedi de bizimkisi ‘istifa et ve gel! Diye mi anladı!) 
 
Urfa’da artık Güvenç dönemi bitmiştir.
 
Güvenç, Urfa’dan değil Kahramanmaraş’tan aday olacak. Ama benim anlayamadığım bir buçuk yıllık Büyükşehir Belediye Başkanı iken şimdi neden görevinden bir daha dönmemek adına istifa etti ve neden şimdi Milletvekili adaylığı!
 
İddia ederim ki, Güvenç, ne Urfa’dan ne Kahramanmaraş’tan ve ne de Konya’dan aday gösterilmeyecektir. Başbakan Davutoğlu’n dan da ‘bize gel aday ol!’ teklifinin geldiğine de asla ihtimal vermiyorum. İstifanın ardından başka nedenler var ama ne?
 
Güvenç, bu beklenmedik istifası ve ‘Milletvekili adayı olacağım!’ çıkışı ile kendisine oy veren, inanan tüm Urfalılara karşı ‘AYIP ETMİŞTİR’ Güvenç’e bu davranışı yakışmamıştır. Güvenç, nereden, kimden bu denli destek alıyor da bu denli bir özgüven ile ‘Başkanlığı bırakıp, Milletvekili adayı olacağım. Davutoğlu beni davet etti!’ diyebilmekte. Güvenç’e bu cesareti kim vermekte doğrusu merak ediyorum.
 
Güvenç’in bu HARAKİRİ’sinin ardından çok daha başka nedenler yatmaktadır. Güvenç, ortaya çıkmalı ve istifasının arkasındaki tüm gerçekleri çıplaklığı ile kamuoyuna anlatmalı ve Urfa’lılardan, ‘sizleri üzdüğüm, oyaladığım, tertemiz hisleriniz ile alay ettiğim için ÖZÜR DİLİYORUM’ demeli ve Maraş’ın geri dönmeli.
 
Ne dersiniz?
 
 
 
Yeniden buluşmak dileği ile.. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48