Annelerimiz şüphesiz hepimiz için kutsal varlıklardır.
Hayatta olanlara sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam temenni ediyorum. Ebediyete intikal edenlere ise ‘Allah rahmet’ eylesin diyorum.
Annelerimiz kutsal varlıklardır.
Hz. Peygamber efendimiz, anneler ile ilgili bir hadisi şerifinde, ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ diyerek, annelerin bizler için ne kadar önemli olduklarının özellikle altını çizmiştir.
Siyasette kişiler genelde ailelerini karıştırmazlar.
Üç defa AKP’den Milletvekili adaylığı başvurusu yapan fakat her defasında da liste dışı kalan ünlü Sanatçı İbrahim Tatlıses, Bağımsız aday olarak yoluna devam etmek istediğini ifede etmiş ve bu gerekçesini de ‘Annem için milletvekili olacağım. Çünkü o istiyor!’ demişti. Böylece ‘Anne’ siyasete girmiş oldu.
Peki, Tatlıses’in deyimi ile ‘Annem için adayım’ dediği Bağımsız adaylık ne oldu?
Ne olacak?
Tabi ki bir kez daha İbo’dan derin bir U dönüşü ve Bağımsız adaylığa elveda! Hani annen istemişti? Hani annen için idi?
Ne oldu?
Faruk Çelik’in ‘çekil, bağımsız adaylıktan vaz geç!’ isteği seni bugünlere getiren annenin özlemi ve isteğinden daha mı ağır bastı?
Annenin seni Vekil olarak görmek istediğini biz bilmiyorduk.
Herkes gibi senini açıklamaların karşısında senden öğrendik. Sevindik. Ne kadar güzel bir karar dedik.
Neden?
Çünkü seni doğuran, büyüten ve bugünlere getiren kutsal Annen istemişti ve sen de hayırlı bir evlat olarak bunu itiraf edip, ‘Hodri meydan!’ demiştin.
Ama olmadı.
Bu derin ikinci U dönüşü ibo’muza yakışmadı.
Hatırlayacak olursanız İbrahim Tatlıses, böylesi bir derin U dönüşünü Urfa’lı olarak bizlere ikinci kez yapmakta.
İlkini 2007 yılında yapmıştı.
O tarihte yine Urfa’dan Bağımsız aday olacağını açıklamıştı. Urfa’lı onu beklerken Tatlıses ise derin bir U dönüşü yaparak Cem Uzan’ın Genel Başkanlığını yaptığı GENÇ Partiden İstanbul 3. bölge’den 1. sıra milletvekili adayı olmuştu.
Halbuki Tatlıses, eğer o zaman geri adım atmamış olsaydı inanın BAĞIMSIZ olarak Mecliste yer alacaktı. Ama olmadı. O nedense o tarihte Genç Partiyi tercih etti. Bugün de Tatlıses, ‘annem istiyor!’ demesine karşın eski Bakan Faruk Çelik’in istediğini yerine getirmesi gibi.
Tatlıses’e Allah’tan bir kez daha acil şifalar diliyorum. Dilerim eski o sağlıklı günlerine döner ve şarkılarını, türkülerini okur. Biz onu sahnede sevdik ve sevmeye de devam etmek istiyoruz. Ama kendisine naçizane tavsiyem, bir daha SİYASETİN ‘S’sini dahi bu saatten sonra ağzına almasın. Çünkü İbo’nun şahsında Kutsal varlık olan Annenin sözüne ve istediğine karşın Siyasetçinin sözünün bazılarına daha ağır, daha baskın geldiğine de böylece şahit olduk. Bu duruştan dolayı da ne yalan söyleyelim üzüldük.
Bu arada benden ANA mı? SİYASETÇİ mi? Diye sorsanız ben hiç tereddüt etmeden tabi ki ANAM derim…
Ne diyor Hz. Peygamberimiz (s.a.v.) ‘Cennet anaların ayakları altındadır’
Sorarım sizlere, var mı bundan daha ötesi, önemlisi?
 
Yeniden buluşmak dileği ile. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49