Urfaspor ile ilgili olarak uzun süredir yazı yazmamak için kendimi tutuyordum.
Nedeni çok basit.
Takımın gidişatı iyi değil ve bende yazım ile üzerine tuz biber olmak istemediğimden tabi ki.
Fakat en son Mersin İdman Yurdu maçında penaltı öncesi sahada yaşananları görünce kendimi daha fazla tutamayıp bugün bu yazıyı kaleme alıyorum.
Urfaspor malumunuz olduğu üzere TFF 1.liginde mücadele vermekte. 18 takımın yer aldığı grupta Urfaspor 2 Galibiyet, 4 Beraberlik ve 3 mağlubiyet sonucunda puanı 10. Ligde 11”nci sırada yer almakta. Sarı-Yeşilli renklere gönül vermiş olun 7”den 70”e tüm taraftarları için takım ne yazık ki ligde istenilen düzeyde değil. İstenilen başarıyı ortaya koyamamakta ve iyi futbol oynamamakta.
Urfaspor”umuzun birçok sorunu, sıkıntısı var.
Ben bugün burada sizlerle henüz ne yazık ki profesyonelleşememiş olan URFASPOR”umuzun birisi saha dışında diğeri saha içinde olmak üzere gördüğüm iki önemli arızası üzerine konuşmak istiyorum.
Birinci arızayı gidermek, Kulüp Başkanlığı koltuğunda oturmakta olan İsmail Bağman”a düşer. İkinci arızayı gidermek ise tabi ki kenar yönetimin yani teknik patron koltuğunda oturan Ünal Karaman”a düşmekte.
ARIZA BİR:Urfasporun kulüp başkanı gerçekte kim? Halı hazırda koltukta bulunan İsmail Bağıman mı? Fahri kulüp başkanlığı makamında bulunan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci mi? Yoksa Onursal Başkan Bakan Faruk Çelik mi? Bence kulüpte ilk önce bunu netleştirmekte fayda var. İddia ediyorum eğer bu sorun net olarak ortaya konur ve Başkanımız falan kişi denilip, diğerleri de ellerini ayaklarını yönetim işinden çekerler ise inanın URFASPOR için her şey daha güzel ve yarınlar mutlu olmuş olacaktır. Aksi taktirde işimiz çok zor.
ARIZA İKİ: Mersin maçına gidelim. İlk yarının son anları. Takımımız 1 – 0 geride. Takımımız atağa kalkmış ve ceza sahasında gelişen pozisyon sonrasında hakem beyaz noktayı gösterip, Urfaspor adına bir penaltı veriyor. Tribünler sevinç yumağı halinde. Rakip takım oyuncuları maçın orta hakeminin üzerinde topluca yürüyorlar. Oda ne! Maşallah bizim birkaç oyuncumuz ne hikmet ise rakip takım oyuncuları ile maçın orta hakemi arasında girip birbirlerine girmelerini ayırıyorlar. Ünal Karaman hocam. Beşer olarak seni gerçekten severim. Yeşil sahalarda çok iyi maçlar oynadın ve gönüllerimizde taht kurmuş birisisin. Ama tecrübeli birisi olarak bu yaşananlara ne diyorsun? Yahu Mersinli futbolcuların hakemin üzerine çullanmalarına karşın ayırma işi bizim oyunculara mı kaldı? Bırakın adamlar belki bir iki sarı, hatta kırmızı kart yiyecekler. Belki de maç farklı şiddetten dolayı hakem kararı ile tatil edilecek. Birileri daha doğrusu Teknik direktör Ünal hoca, futbolcularına bu konuda ciddi telkinlerde bulunup, sahada daha profesyonel şekilde davranmalarını istemeli. Ne oldu? Maç 1 – 1 berabere bitti ve biz 2 altın puan kaybettik.
Zararın neresinden dönülse kardır misali ile hareket edilmeli ve bu takımın ligde başarılı olacağına ilk önce takımın kenar yönetimi, akabinde oyuncular ve tribündeki yöneticiler inanmalılar. Taraftarların yaşadıkları inancın yüzde 25”ini inanın bu takım oyuncuları, yöneticiler yaşamış olsalar her önlerine gelen rakibe en az 2 çekerler.
Son haftalarda üst üste aldığı başarısız ve kötü sonuçlara rağmen maçlarda takımı yalnız bırakmayan tüm taraftar gruplarımızı alkışlıyorum. Dilerim yukarıda belirttiğim iki arızaya ciddi bağlamda çözüm getirilmesidir.
Evet, Urfaspor”umuz bu hafta Cumartesi günü Giresun deplasmanında mücadele edecek. Saat 19.00”da oynanacak olan ve TRT”nin de canlı olarak yayın yapacağı karşılaşmada 11 Sarı – Yeşilli cengaverlerimize başarılar diler, üç puan ile evimize dönmemiz noktasında nasibini yürekten rabbimden temenni ediyorum.
  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49