Size basit bir soru:
     Şanlıurfa olarak Eğitim ve Öğretimde neredeyiz?
     İnanıyorum ki birçoğunuz elinizin başparmağını aşağıya doğru, bazılarınız da yukarıya doğru kaldırıp nerde olduğumuzun altını çiziyorsunuz.
     Şanlıurfa ili olarak kim ne derse desin eğitim ve öğretimde, okulsuzluk, yetersiz sınıf ve derslik bakımından ve de öğretmen eksikliği konularında gerilerdeyiz. Ama öğrenci sayısı bakımından İstanbul gibi bir metropol şehre kafa tutar durumdayız.
      Ahmet Pala’yı biliyorsunuz.
      Hanifi Şahin’in ardından Ankara Milli Eğitim Müdürlüğünden büyük umutlar, birilerin hesapları, yine birilerinin ticari düşünceleri ile Şanlıurfa’ya il Milli Eğitim Müdürü olarak atandı.
      Ne oldu?
      10 ayda adamın tayinini çıkarttık.
      Milli Eğitimde şimdi Metin İlci’nin liderliğinde yeni bir dönem başladı.
      İlci, neler yapacak? Neler yapamayacak? Kimleri üzecek? Kimlerin isteklerine ne şekilde boyun eğecek? Onu zaman bize gösterecek.
       İlci’nin işi gerçekten de zor.
       Nasıl mı?
       Hemen arz edeyim.
       Malumunuz olduğu üzere Şanlıurfa il Milli Eğitim Müdürlüğü çatısı altında düne kadar 4 tanesi Müdür yardımcısı olmak üzere toplam 12 tane aralarında bazıları görevlendirme ile olmak üzere müdür yardımcısı ve şube müdürleri vardı.
       Bakanlık talimatı ile Müdür yardımcılıkları yürürlükten kaldırıldı.
       4 Müdür yardımcısı şimdi Koordinatörlük düzeyinde makamlarında oturmaya devam ediyorlar. Yine Bakanlık emri ile de tüm illerde şube müdürlük sayısı 13’e yükseldi. Şimdi herkes yeni atacak olan 5 Şube Müdürünün kim olmalı hesabı içine düşmüş durumda.
       Müdür İlci tam bir çıkmazda.
       Çünkü sendikalar ha bire bizim isteğimiz olmalı diye dayatıp duruyormuş.
       Eee sendikalar bunu yaparda siyasiler bekler mi?
       Milletvekilleri, il ve merkez ile AKP’liyim diyenler ile öbür taraftan sözde bazı kanaat önderleri ile kendilerini yaptıkları hizmetlerle AKP’nin üzerinde bir güç görenlerin isteklerini de unutmamalı.
       Kısa süre içerisinde bir şekilde Şanlıurfa il Milli Eğitim Müdürlüğünde şube müdürü sayısı 13 olacak. 4 tane de Koordinatörü hesaplar isek oldu mu On yedi.
       Şimdi bu isimlere Milli eğitimin hangi katında kime hangi odayı tahsisi edeceksin bilinmez fakat bilinmesi gereken bir gerçek var oda herkesin Milli eğitimdeki koltuğu, makamları kendi ya da mensubu bulundukları gruba, sendikaya, cemaatin menfaati açısından kullanmak istemesi.
        Milli eğitim Müdürü İlci’ye sesleniyorum.
        Bu ile 13 tane, 17 tane hatta 107 tane şube müdürü bile yetmez.. Oldu olacak kimseyi kırmadan, incitmeden ve de en önemlisi sende sıkıntı yaşamadan öyle 10 ay gibi değil birkaç yıl makamda kalabilmen adına bu adımı at!
       Müdürlük binasındaki hizmetli, şef, memur, sekreter gibi çalışanları oradan uzaklaştır ve tüm odaları ağaların, beylerin, siyasi babaların, cemaat ve sendikaların istedikleri isimlere ver. Böylesi inan ki senin adına daha iyi olur.
     Haaaa! Şanlıurfa’nın eğitimdeki yeri mi?
     Allah aşkına kimin umurunda ki!
 
 
       Yeniden buluşmak dileği ile… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48